latinica  ћирилица
10/11/2017 |  11:04 ⇒ 11:10 | Аутор: РТРС

Вучић: Хор "Александров" инспирација у најкритичнијим ситуацијама

Предсједник Србије Александар Вучић примио је чланове Ансамбла Црвене Армије "Александров", нагласивши да су они својим наступима учинили да пријатељство српског и руског народа буде још израженије.
Ансамбл "Александров" код предсједника Вучића - Фото: Novosti.rs
Ансамбл "Александров" код предсједника ВучићаФото: Novosti.rs

Вучић је рекао да је хор "Александров" увијек пружао инспирацију људима у најкритичнијим ситуацијама, а данас је њима потребна подршка.

"Добијали су аплаузе публике широм света, а надам се да ће данас у Београду показати да су задржали свој јединствени квалитет звука и снажну енергију", истакао је Вучић.

Представници Амбасаде Руске Федерације, Руског дома у Београду и хора "Александров" захвалили су за иницијативу за постављање спомен-табле овом хору у Београду и указали на то да је именовање парка по овом ансамблу одраз веома добрих односа два народа.

Они су упутили позив Вучићу да посјети здање и музеј хора "Александров" током боравка у Москви у децембру, саопштено је из Прес службе предсједника Србије.

"Спремни смо да наше односе даље развијамо и унапређујемо. Ово је историјски догађај и то је велика част како за наш хор, тако и за цијелу Русију", истакли су чланови хора "Александров".

Они су изразили захвалност за подршку Србије након трагедије која их је задесила у децембру 2016. године.

Руски авион са 92 путника и чланова посаде, међу којима је било и 64 члана чувеног руског војног хора "Александров", суршио се 25. децембра 2016. године у Црно море неколико минута послије полијетања из мјеста близу Сочија.

Спомен-табла ансамблу "Александров" данас је свечано откривена у парку између споменика цару Николају Другом Романову и Руског дома.

Ансамбл "Александров" наступиће вечерас у Сава центру.

Извор: Срна