latinica  ћирилица
10/11/2017 |  14:00 | Аутор: РТРС

Отворени "Београдски инвестициони дани 2017"

Премијерка Србије Ана Брнабић отворила је данас регионални економски форум "Београдски инвестициони дани 2017" и поручила инвеститорима да је Београд "фантастична инвестициона дестинација", као и да Србија коначно може да инвестира у много динамичнији развој.
Премијерка Ана Брнабић отворила "Београдске инвестиционе дане" - Фото: ТАНЈУГ
Премијерка Ана Брнабић отворила "Београдске инвестиционе дане"Фото: ТАНЈУГ

Фокус овогодишњих, трећих по реду, Београдских инвестиционих дана биће на регионалној сарадњи и повезивању, а форум је окупио око 400 државника из земље и региона, лидера и представника домаћих и страних компанија, државних институција, локалних самоуправа, који ће разговарати о инвестицијама у региону и приликама за бољу трговинску сарадњу.

Брнабићeва је рекла да је то веома важна конференција која сваке године расте и захвалила градоначелнику на његовој организацији.

Предсједница Владе је позвала инвеститоре да долазе у Србију у што већој мјери.

"Беогад је фантастична инвестициона дестинација. Желимо и Србију да представимо, која је јако пуно уложила у свој развој у посљедње три или чети године", нагласила је Брнабићева.

Како је рекла, Србија има макроекономску и фискалну консолидацију и добре фискале резултате.

"Сада можемо даље да градимо, ова влада коначно може да инвстира у много динамичнији развој", нагласила је Брнабићева.

Премијерка је нагласила је веома важна регионална стабилност и регионално повезивање, јер ако регион није стабилан, ни ми нећемо моћи да извучемо користи од свега што смо до сада урадили.

"Ако имамо било какаве ризике у региону и на нас ће се гледати као на земљу која је ризична дестицнација. Инвестирори онда неће долазити и међународне финансисјке институције, неће инвестирати у пројекте у толикој мјери са повољним кредитима и зато је важно да смо овде заједно. Да регион заједно ради на свом повезивању и заједничком просперитету", поручила је Бранбићева.

Предсједник Привредне коморе Србије Марко Чадеж је изјавио, на отварању "Београдских инвестиционих дана 2017", да ће се на том скупу разговарати о око 80 различитих пројекта, чија је вриједност око 1,5 милијарди евра.

Чадеж је у Сава центру рекао да је ријеч о пројектима у различитим областима, као и да ће се разговарати о могућностима јавно-приватних партнерстава.

Извор: Танјуг