latinica  ћирилица
10/11/2017 |  16:02 ⇒ 16:03 | Аутор: РТРС

Дачић: Спорно три одсто границе Србије са БиХ

Између БиХ и Србије нема већих проблема када је ријеч о регулисању граничне линије, а спорно је само три одсто границе, изјавио је данас министар спољних послова Србије Ивица Дачић.
Министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић - Фото: РТРС
Министар спољних послова Републике Србије Ивица ДачићФото: РТРС

"Спорно је три одсто границе због тога што су у време бивше Југославије рађени разни инфраструктурни пројекти, као што је железничка пруга која пролази једним делом кроз Републику Српску, односно БиХ. Постоје и две хидроцентрале са објектима и пратећим елементима, акумулационим језерима, где треба решити питање власништва, које је неспорно јер је Србија улагала у све то", рекао је Дачић новинарима након заједничке сједнице влада Србије и Српске.

Он је навео да постоје и неке нелогичности када је ријеч о појединим општинама и градовима, те да ће то бити предмет разговора. Дачић је истакао да је тек формирана платформа за разговоре и комисија при Влади Србије, у договору са предсједником Србије Александром Вучићем, који је изнио идеју да се проба постићи договор са БиХ до краја године.

"То је била идеја. За сада нема даљих конкретних разговора, али мислим да се то може решити ако постоји добра воља, нарочито због тога што је са друге стране Република Српска", нагласио је Дачић.

Извор: СРНА