latinica  ћирилица
10/11/2017 |  22:14 ⇒ 22:15 | Аутор: РТРС

Генералу Дикићу, Ђорђевићу, Душићу и Максићу продужен притвор

Оптуженима за покушај терористичког напада на дан парламентарних избора у Црној Гори 16. октобра прошле године бившем команданту Жандармерије Србије Братиславу Дикићу, те Србољубу Ђорђевићу, Милану Душићу и Драгану Максићу продужен је притвор.
Братислав Дикић (Фото:  E-Stock/P. Jovanović) -
Братислав Дикић (Фото: E-Stock/P. Jovanović)

Из Вишег суда у Подгорици вечерас је саопштено да је њима притвор продужен до даљег, али да ће за два мјесеца поново бити разматран.

За покушај терористичког напада оптужницом Специјалног тужилаштва обухваћени су двојица руских држављана Едуард Шишмаков и Владимир Попов, држављани Србије Милош Јовановић, Немања Ристић, Предраг Богићевић, Кристина Христић, Бранка Милић, Милан Душић, Драган Максић, Братислав Дикић и Србољуб Ђорђевић.

Оптужена су и три црногорска држављанина - лидери опозиционог Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић, као и службени возач ДФ-а Михаило Чађеновић, док се поступак против преводиоца овог савеза Ананија Никића води посебно.

Суђење, које је до сада имало 20 рочишта, прекинуто је јуче, а биће настављено у сриједу, 15. новембра, испитивањем свједока сарадника Саше Синђелића.

Извор: СРНА