latinica  ћирилица
11/11/2017 |  21:19 | Аутор: РТРС

Нова "стотка" Партизана, савладана Мега у Сремској Митровици

Кошаркаши Партизана савладали су у Сремској Митровици екипу Мега Бемакса са 102:89 и забиљежили пету побједу у регионалној лиги. Маринковић и Гос најефикаснији у побједничкој екипи, уз велики допринос Величковића и Милера.
КК Партизан - Фото: илустрација
КК ПартизанФото: илустрација

Изабраници Мирослава Николића одиграли су солидан меч, имали више расположених играча и лакше него што се очекивало савладали екипу Мега Лекса.

Партизан је новом побједом стигао до другог мјеста на табели Јадранске лиге, додуше после непотпуног кола и истакао озбиљну кандидатуру за пласман у сам врх регионалног такмичења.

Мега је боље ушла у меч и после првих десет минута имала предност од 23:21, али онда се „распуцао" Вања маринковић, који је у другој деоници постигао четири тројке и полувреме завршио са 17 поена.

Меч је ријешен у трећој четвртини, у којој су црно-бијели одиграли добру одбрану, а добру партију је пружио и Гавриловић, који је, уз Новицу Величковића и тандем Американаца Милер–Гос, донео Партизану двоцифрену предност.

У посљедњој четвртини црно-бијели су успјели да одрже предност и стигну још једном до 100 поена у мечу, чиме су оправдали епитет најефиканије екипе у такмичењу.

Вилијамс-Гос је меч завршио са 23 поена и десет асистенција, Маринковић је постигао 22, док су Милер и Величковић постигли по 16, уз 11 скокова капитена Партизана.

У пораженој екипи најбољи је био Дилан Енис са 26 поена, шест скокова и шест асистенција, док је Битадзе уз 19 поена имао и 10 скокова.

Партизан је забиљежио пету побједу у такмичењу, уз три пораза, док је Мега остала на три побједе.

Извор: РТС