latinica  ћирилица
12/11/2017 |  10:48 | Аутор: РТРС

Натоварио мазгу са двије вреће "сканка", па пјешке из Албаније у Црну Гору

Службеници црногорске Управе полиције пронашли су око 33,5 килограма дроге "сканк" и интензивно трагају за особом која је одбацила два џака у којима се налазила дрога.
Сканк (илустрација) -
Сканк (илустрација)

Службеници Одјељења граничне безбједности Тузи, јуче су, у близини мјеста Попрати, поступајући по оперативној информацији, на пјешачкој стази која води преко граничне линије из правца Албаније у Црну Гору поставили засједу, а око 5.30 часова примијетили су лице које се креће пјешачком стазом и води мазгу натоварену са два џака.

"Када је лице примјетило полицијске службенике дало се у бјекство у правцу Албаније. О догађају су обавијештени службеници полиције Албаније", наводи се у саопштењу црногорске Управе полиције.

Прегледом терене полицијајци су пронашли два џака у којима су се налазила 52 пвц паковања дроге типа сканк, укупне тежине 33,5 килограма.

Дрога је, како су рекли из Управе полиције, предата службеницима Одсјека за борбу против дроге ради даљег поступања и биће упућена у форензички центар ради вјештачења.

Наводи се да је о догађају обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се поднесе кривична пријава против непознатог починиоца.

"Предузимају се интензивне мјере и радње, у сардњи са службеницима полиције Албаније, у циљу идентификације, лоцирања и лишења слободе лица осумњиченог за ово кривично дјело", наводи се у саопштењу.

Извор: Срна