latinica  ћирилица
12/11/2017 |  15:34 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Сидникат "Алумине" стимулише запослене (ВИДЕО)

Породица је стуб сваког друштва и државе, а задовољан радник један од кључева успјеха сваке компаније. Вођена овим, прије двије године, Синдикална организација металске индустрије и рударства компаније "Алумина" одлучила је стимулисати запослене са 300 марака за сваки склопљени брак, односно 500 за новорођено дијете. За ове намјене до сада је издвојено 50 хиљада марака.
Зворник - Алумина - Фото: РТРС
Зворник - АлуминаФото: РТРС

Циљ акције је подстицање и финансијско помагање радницима приликом склапања бракова и проширења породица. Зворничанин Бојан Гојковић прије двије године се оженио, постао отац и њему је првом уручена једнократна помоћ. 

"Значила је помоћ више у том неком смислу као вид подршке, не толико у материјалном да кажем , али је ипак у данашње вријеме лијепо видјети да Синдикат и компанија мисле на своје раднике", рекао је радник компаније Бојан Гојковић.

Новчану помоћ добио је и Србо Марковић. 

"Оженио сам се прије нека три мјесеца. Ја сам задовољан, подржавам те акције зато што се помаже људима и младима и старијима, све зависи шта је у питању", истакао је Марковић.

 У Синдикату су поносни на остварене резултате ове акције. У протекле двије године помогли су 47 вјенчања и наградили рођење 70 беба радника компаније. 

"Што имате више дјеце и више склопљених бракова то је показатељ  да та фабрика добро послује, односно да то друштво које је везано за фабрику је успјешно. Дошли смо на ту идеју и ово је један вид пружања тзв. економске сигурности свим младим брачним паровима", нагласио је предсједник Синдиката металске индустрије и рударства "Алумина" Раденко Смиљанић.

Своју друштвену одговорност зворничка "Алумина" исказала је и изградњом дјечијег вртића који је пуштен у рад прије мјесец дана, а у којем бораве малишани запослених радника.