latinica  ћирилица
13/11/2017 |  08:18 ⇒ 08:19 | Аутор: РТРС

Мокри коловози

На већини путних праваца у Републици Српској саобраћај се одвија без проблема, а у Крајини и Херцеговини коловози су мјестимично мокри и клизави, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Мокри коловози - Фото: РТРС
Мокри коловозиФото: РТРС

У већем дијелу Федерацији БиХ саобраћај се одвија по мокром и мјестимично клизавим коловозима, а возачи се упозоравају на мјестимично јаке ударе вјетра.

Застоји или краће обуставе саобраћаја могу се очекивати на дионицама на којима је због радова измијењен режим вожње и регулисан привременом сигнализацијом.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони земље или камења на коловоз.

На дионици магистралног пута у насељу Гредице у дистрикту Брчко од данас ће се од 8.00 до 16.00 часова изводити деминерски радови од фабрике "Пирометал" до шљункаре у близини скретања за мјесто Марићи.

За вријеме деминирања обустава саобраћаја трајаће по 30 минута, а возила ће бити бити пропуштана по 10 минута. Деминирање и измјена режима саобраћаја трајаће до 30. новембра.

Саобраћај је потпуно обустављен кроз Бијељину у улицама 27. марта и Српске војске, на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице, па се путничка возила преусмјеравају на градске улице, а саобраћај теретних возила искључиво се одвија обилазницом.

На магистралном путу Љубогошта-Пале кроз тунел Каловита Брда саобраћај је обустављен због санационих радова, те се одвија обилазницом у непосредној близини тунела.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача због активираних клизишта саобраћа се неизмјенично, једном траком.

На регионалном путу Површнице-Лопаре завршена је санација клизишта, али с обзиром на оштећења која нису обухваћена радовима на снази остаје забрана саобраћаја теретних возила, која се преусмјеравају на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

С циљем безбједног саобраћања возила на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац", као и на регионалном путу Р-474 и магистралном М-17.

У току су радови на дионицама магистралних путева Лончари-Брчко један /граница Републике Српске и Брчко дистрикта/ и Брчко два /граница Републике Српске и Брчко дистрикта/ - Горња Буковица због чега је саобраћај преусмјерен на обилазни пут са десне стране из правца Брчког.

Кроз Невесиње је измијењен режим у одвијању саобраћаја због реконструкције водоводне мреже и коловоза на дијелу магистралног пута Невесење један-Невесиње два.

Због деминерских радова на магистралном путу Брод-Оџак у мјесту Клакари Горњи, долази до повремене обуставе саобраћаја од 8.00 до 16.00 часова.

За вријеме деминирања обустава саобраћаја трајаће по 30 минута, а возила ће бити бити пропуштана по 15 минута. Деминирање и измјена режима саобраћаја трајаће до 16. новембра.

Због деминирања терена на деминерском радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13, на магистралном путу Брод-Оџак долази до повремене обуставе саобраћаја од 8.00 до 18.00 ћасова.

Током деминирања обустава саобраћаја трајаће по 30 минута, а возила ће бити бити пропуштана по 10 минута. Деминирање и измјена режима саобраћаја трајаће до 22. децембра.

У Федерацији БиХ у току су радови на магистралном путу Дривуша и Коњиц, код моста, као и на регионалним путевима Живинице-Међаш и Сребреник-Доња

Због санације моста на дионици регионалног пута Ћатићи-Краљева Сутјеска-Понијери у мјесту Мехурићи саобраћај је обустављен, а алтернативни правац је Какањ-Тршће-Понијери.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Извор: СРНА