latinica  ћирилица
13/11/2017 |  10:43 ⇒ 13:07 | Аутор: РТРС

Тузлански кантон- Седам саобраћајних незгода, двоје погинулих

На подручју Тузланског кантона у протекла 24 часа догодило се седам саобраћајних незгода у којима су погинула два лица, а повријеђено 15 особа, од којих шест теже, саопштено је данас из кантоналног Министарства унутрашњих послова.

Лакше су повријеђене три особе, док је шест лица задобило повреде о чијем се степену љекари нису изјаснили.

У саобраћајној несрећи у којој су учествовала три аутомобила, "голф три" и двије "шкоде фабије", на магистралном путу Тузла-Зворник у мјесту Тојшићи погинула је жена са иницијалима Е.И. /33/, која била сапутник у "голфу", и петнаестогодишњи дјечак - сапутник у "шкоди фабији", којом је управљао С.М. /42/ из Калесије.

Тешко су повријеђени и сапутник у "голфу", педесетосмогодишња Ф.И, десетогодишња дјевојчица и шестогодишњи дјечак, те возач "шкоде" С.М. и сапутник у његовом возилу четрдесеттрогодишња М.М.

Е.М. из Тузле који је управљао аутомобилом "шкода фабија" /49/ лакше је повријеђен.

Аутомобилом "голф три" управљао је М.И. /34/ из Калесије.

У Живиницама је тешко повријеђен мотоциклиста чији су иницијали Х.Х. /60/ из Калесије у судару са аутомобилом "пежо", којим је управљао А.С. /54/ из Калесије.

Полиција је извршила увиђаје.

Дан жалости у Калесији

На подручју општине Калесија дан је проглашен дан жалости због погибије четири особе. Протеклог викенда у ријеци Спречи пронађена су тијела младиће и дјевојке, док су у саобраћајној несрећи на магистралном путу Зворник-Тузла, у мјесту Тојшићи погинуле двије особе.

Дан жалости обиљежава се спуштањем застава на пола копља на згради општине, јавних установа и предузећа, чији је оснивач општина, док ће други садржај бити прилагођени дану жалости.

Извор: СРНА