latinica  ћирилица
13/11/2017 |  13:34 | Аутор: РТРС

Прекомпозиција власти у сребреничкој Скупштини општине

У наставку 10. редовне сједнице Скупштине општине Сребреница заказаном за сриједу, 15. новембар, очекује се да ће бити покренуто питање прекомпозиције власти јер је постигнут договор о формирању нове скупштинске већине.
СО Сребреница - Фото: СРНА
СО СребреницаФото: СРНА

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић каже да је одржао састанак са одборницима свих странака које су му пружиле подршку на изборима /српске политичке партије/ и да је затражио да се превазиђу одређене несугласице, неслагања и ривалитет ради јединственог рјешавања потреба свих становника ове општине и њеног бржег развоја.

"Добио сам позитиван одговор свих, изузев једног одборника ПДП-а и то јединство се потврдило при усвајању ребаланса општинског буџета 30. октобра када је за тај приједлог гласало 20 од укупно 21 одборника, односно сви српски и бошњачки, осим одборника ПДП-а", навео је Грујичић.

Он наглашава да му је циљ да има што ширу и јединственију скупштинску већину која се неће бавити само персоналним питањима и борбом за одређена руководећа мјеста или запошљавање страначких активиста, него озбиљним и одговорним рјешавањем свих питања у овој општини да би се створили услови за њен бржи развој, улагања, отварање нових радних мјеста и подизање животног стандарда свих грађана.

Грујичић је потврдио да су неки бошњачки коалициони партнери покушавали да врше притисак на њега ради рјешавања одређених персоналних питања и задовољавања личних потреба, чему се он противи и жели отворену сарадњу и јавност рада у интересу ове средине.

Предсједник сребреничког СНСД-а Радомир Павловић каже да српских 11 одборника чини већину у локалном парламенту који броји 21 мјесто и да са неколико бошњачких одборника постоји стабилна скупштинска већина слична оној која је формирана након избора и при конституисању нове општинске власти крајем прошле године.

Он додаје да је нова скупштинска већина отворена за све одборнике који желе просперитет овој општини и не оптерећују њен рад само кадровским питањима и борбом за руководећа мјеста.

Извор: СРНА