latinica  ћирилица
13/11/2017 |  14:29 ⇒ 18:48 | Аутор: РТРС

Ракуљ: Пензионери истрајни у захтјеву за побољшање статуса (ВИДЕО)

Предсједник Удружења пензионера Републике Српске Раде Ракуљ изјавио је данас да ће пензионери бити истрајни у захтјевима да се побољша њихов статус и положај.
Раде Ракуљ - Фото: СРНА
Раде РакуљФото: СРНА

"Морамо бити истрајни да побошљамо свој статус јер највећи дио наше популације једва саставља крај са крајем", рекао је Ракуљ у Приједору, гдје је засједао Регионални одбор Удружења пензионера приједорске регије.

Он каже да се за пензионере у Српској издваја најмања стопа доприноса у региону, те да имају најмање пензије.

"Тражимо да усагласимо ставове у вези са тим да не будемо грађани другог реда и да политику прилагодимо потребама пензионера", истакао је Ракуљ.

Он је рекао да "привреда Федерације БиХ издваја 23 одсто за пензије, а Републике Српске 18,5 одсто".

Предсједник Регионалног одбора Удружења пензионера регије Приједор Слободан Брдар каже да није задовољан повећањем пензија од три одсто, а од наредне године за још два одсто.

"Не можемо бити задовољни са овим повећањем и захтјеваћемо даљу динамику повећања и редовност исплате пензија", рекао је Брдар.

Са данашње сједнице Регионалног одбора Удружења пензионера приједорске регије, које у Приједору, Козарској Дубици, Костајници, Новом Граду и Оштрој Луци представља 24.000 пензионера, подржан је захтјев да се дефинишу објекти који припадају пензионерима или су грађени од њихових средстава.

Разматрана је и иницијатива за пренос власништва над просторима које користе Удружења пензионера у Српској, чиме би они били додијељени Удружењима на трајно коришћење.