latinica  ћирилица
13/11/2017 |  15:06 ⇒ 15:08 | Аутор: РТРС

Акција "Капија": Хапшење због злоупотребе службеног положаја и корупције

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту /СИПА/ БиХ ухапсили су у акцији "Капија" на подручју Цазина једно лице због сумње да је починило кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења у вези са кривичним дјелом примање дара и других облика користи.

"Ово лице осумњичено је да је у својству одговорног лица тражило већи новчани износ на име одређеног закупа, да би прибавило противправну имовинску корист, а на штету привредног друштва у којем обавља дужност одговорног лица", саопштено је из Сипе.

У оквиру акције "Капија" у току су претреси објеката на више локација на подручју Унско-санског кантона с циљем проналажења и привременог одузимања предмета који могу да послуже као доказ у даљем поступку.

Активности се реализују по наредбама Општинског суда у Сарајеву и Кантоналног тужилаштва Сарајево, уз подршку полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона.

Ухапшено лице биће приведено у службене просторије Сипе ради криминалистичке обраде, након чега ће, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу и починиоцу, бити предато Кантоналном тужилаштву у Сарајеву на даље поступање.

Извор: СРНА