latinica  ћирилица
13/11/2017 |  15:44 ⇒ 15:47 | Аутор: РТРС

Аћић: Унапређење рада служби Српске и Војводине

Генерални секретар Народне скупштине Републике Српске Марко Аћић изјавио је да ће сарадња са Генералним секретаријатом Скупштине Аутономне покрајине /АП/ Војводине унаприједити рад обје службе, али и омогућити уштеде у пословању и заједничко аплицирање за пројекте.
Аћић и Бањац разговарали о јачању сарадње НСРС и Скупштине АП Војводине (Фото: narodnaskupstinars.net) -
Аћић и Бањац разговарали о јачању сарадње НСРС и Скупштине АП Војводине (Фото: narodnaskupstinars.net)

Аћић, који предводи делегацију Српске у радној посјети Генералном секретаријату Скупштине АП Војводине, нагласио је да је заједничко аплицирање за пројекте могуће код фондова Европске уније, ОЕБС-а, УНДП-а и слично.

"Ми смо као служба Народне скупштине већ завршили спровођење неких пројеката, а искуства ћемо радо подијелити са колегама у служби Скупштине АП Војводине", рекао је Аћић Срни.

Аћић је током састанка са генералним секретаром Скупштине АП Војводине Николом Бањцем истакао да је простор за сарадњу служби два парламента велики, посебно ако се у обзир узме Споразум о специјалним паралелним везама између Србије и Српске.

Према његовим ријечима, са представницима Генералног секретаријата војвођанске Скупштине разговарано је и о размјени искустава у вези са израдом стратешких докуменета о развоју службе.

"Било је ријечи и о потпуном увођењу система `е парламент` који би требало да унаприједи рад у законодавном дијелу, али и да доведе до знатних финансијских уштеда у буџетима Српске и Војводине", истакао је Аћић.

Аћић је рекао да ће сутра у Новом Саду бити потписан и меморандом о сарадњи између служби парламената Српске и Војводине, чији је циљ јачање сарадње, посебно законодавно правних одјељења.

Извор: СРНА