latinica  ћирилица
13/11/2017 |  18:46 | Аутор: РТРС

ФИБА направила хаос, Милутинов не игра за Србију

Никола Милутинов неће играти за репрезентацију у квалификацијама за Свјетско првенство, као ни још петорица кошаркаша Олимпијакоса.

Милутинов је заједно са саиграчима из редова шампиона Грчке објавио писмо у којем се наводи да неће бити на располагању националним савезима током "ФИБА прозора".

Осим њега, писмо су потписали грчки репрезентативци Јоргос Принтезис, Вангелис Манцарис, Костас Панаиколау и Јанис Папапетру, те Летонац Јанис Стрелнијекс.

"Од дјетињства смо се увијек одазивали свим позивима наших репрезентација, били одвојени и по четири недјеље од својих породица, играли без обраћања пажње на умор и игнорисали ризик од повреда. У ствари, повређивали смо се више пута играјући за национални тим, прелазили преко тога када год би то било тражено од нас", наводи се у писму.

Прошле године, на почетку припрема за Олимпијске игре, шокирао је селектора Александра Ђорђевића када му се захвалио на позиву и одлучио да љето искористи за припрему за нову сезону, али сада ипак свјетска кућа кошарке носи кривицу за то што Милутинов неће моћи да помогне.

"Познато је да смо све то чинили из љубави, поштовања и посвећености, и управо је то разлог због којег се никада нисмо жалили. Међутим, због промјена које су се десиле и новог календара, нашли смо се у незавидној ситуацији да објавимо да нећемо бити дио репрезентација током квалификација за Мундобаскет 2019. Треба разумјети да, у овом тренутку, практично је немогуће и непрофесионално одсуствовати током мечева нашег тима у Евролиги, имајући у виду да је већина нас пропустила већи дио предсезонских тренинга због припрема за Евробаскет. Надамо се да ће ситуација ускоро постати нормална и да ћемо моћи да помогнемо националним тимовима", додаје се у писму шесторице кошаркаша Олимпијакоса.

Извор: Б92