latinica  ћирилица
13/11/2017 |  20:30 | Аутор: РТРС

Загорац: Моја жеља је Партизан!

Месец дана после растанка са Мемфисом и готово свакодневних медијских спекулација гдје ће наставити каријеру Раде Загорац је први пут проговорио и потврдио да му је жеља да заигра за Партизан.
Раде Загорац - Фото: AP
Раде ЗагорацФото: AP

"Од старта сам желео да заиграм за Партизан, то је нека моја дјечачка жеља. Увеијк сам имао три жеље. Једна је била Партизан, друга репрезентација и трећа НБА лига. По површини сам загребао друге двије, а и даље имам прилику да остварим трећу и заиграм за Партизан. Не могу да кажем шта се тренутно дешава. У некој врсти смо сиве зоне. Моја жеља је неспорна и финансисјки аспект ниједног тренутка није био важан. Неке друге ствари су у питању. Конкретно не могу да кажем ништа више. Све је до мог агента и управе Партизана да нађу рјешење", рекао је Загорац за Арену Спорт.

"Не могу да каже да ли сам најближи Партизану. Јутрос сам имао једну идеју... Све је ствар преговора. Флесксибилно је, можда сутра буде другачије. Важно да постоји обострана жеља. Надам се најбољем рјешењу. Жеља да заиграм за Партизан увијек је била много већа од одласка у било који европски клуб".

Загорац је пет сезоне носио дрес Мега Лекса прије него што је минулог љета потписао трогодишњи уговор са Мемфисом.

Ипак, непосредно прије почетка сезоне стручни штаб Гризлиса је преломио и младом Србину поручио да нема мјеста у ростеру.

"Био сам изузетно затечен одлуком клуба. То је велики бизнис, велики знак питања за сваког играча у НБА. Могао сам само да прихватим одлуку и окренем се својој будућност", рекао је Загорац.

"Док сам био у САД највише ми је помагао Марк Гасол. Сви Европљани смо тамо наши. Помагао ми је на свим аспектима, и даље смо у контакту и врло је заинтересован гдје ћу да наставим каријеру".

Његов менаџер Мишко Ражнатовић је тада поручио да се Загорац неће враћати у Србију, али у међувремену су се неке ствари промијениле и није искључено да ће ускоро потписати уговор са црно-бијелимна.

Млади кошаркаш је прошле сезоне одиграо 26 утакмица у АБА лиги и просјечно је биљежио 15 поена, уз 6.5 скокова, 2.5 асистенција и 1.4 украдене лопте.

Загорац је освојио златну медаљу са репрезентацијом Србије до 20 година на Европском првенству 2015, док је 2012. био шампион свијета (до 18 година) у баскету "3 на 3".

Извор: Спорт Клуб