latinica  ћирилица
14/11/2017 |  15:55 ⇒ 16:52 | Аутор: РТРС

Глухаковић: Циљ је да се Јахорина упише у листу свјетских скијашких центара

Министар трговине и туризма Републике Српске, Предраг Глухаковић оцијенио је успјешном сарадњу са Амбасадом Француске у БиХ на пројектима у вези са организацијом Европског олимпијског фестивала младих "ЕЈОФ 2019" на Јахорини.
Глухаковић: Циљ је да се Јахорина упише у листу свјетских скијашких центара - Фото: СРНА
Глухаковић: Циљ је да се Јахорина упише у листу свјетских скијашких центараФото: СРНА


Он је током састанка са амбасадором Француске у БиХ Гијомом Русоном о сарадњи и пројектима у области туризма изјавио да очекује више заједничких пројеката који би помогли унапређење скијашких центара и зимског туризма у Српској, саопштено је из Министарства.

"Француска је лидер у планинском туризму и искуства која добијамо кроз пројекте значајна су за унапређење туристичке понуде у скијашким центрима у Републици Српској, а посебне користи може да има Олимпијски центар `Јахорина`. Циљ нам је да направимо модеран кластер по узору на Француску у погледу зимског и планинског туризма", навео је Глухаковић.

Састанку су присуствовали и представници француских фирми које учествују у реализацији пројеката у вези са "ЕЈОФ 2019".

Они су представили резултате досадашњег рада у студији која се односи на Олимпијски центар "Јахорина", у којој је, између осталог, наведено да је потребно радити на повећању броја смјештајних капацитета, продужењу скијашке сезоне осњежавањем стаза и понуди одговарајућих садржаја током цијеле године на Јахорини. На састанку је истакнуто да је циљ пројеката сврставање Јахорине на мапу свјетских скијашких центара.

Извор: СРНА