latinica  ћирилица
14/11/2017 |  16:21 ⇒ 17:38 | Аутор: РТРС

Бијељинска нова болница-ускоро искорак у области васкуларне хирургије (ВИДЕО)

За бијељинску болницу ''Свети врачеви'' протекла година је по броју прегледа, хоспитализованих пацијената и броју операција, рекордна од како је отворена нова болница. У тој установи се посљедњих година обављају савремене, напредне хируршке и дијагностичке методе, које ју издвајају од других сличних болница у Српској и окружењу.
Болница Свети Врачеви Бијељина - Фото: РТРС
Болница Свети Врачеви БијељинаФото: РТРС

Бијељинска болница је установа са најсавременијом опремом, а истовремено њени љекари су на сталној едукацији.Седам љекара неуролога било је на специјализацији из области доплер крвних судова врата и главе, и на такве интервенције више се не чека у бијељинској болници. Значајан искорак се очекује у области васкуларне хирургије.

Директор Опште болнице ''Свети врачеви'' Синиша Максимовић је истакао да је ова здравствена кућа успјела заједно са колегама из Клиничког центра Србије у јуну мјесецу изведу интрервенцију на хроничним тешким промјенама на крвним судовима срца.

Микајло Лазић, дјечији хирург, истакао је задовољство што су ове године у болницу "Свети врачеви" са специјализације дошли и пластични хирург, васкуларни хирург и љекар из домена инванзивне кардиологије у којој је, како је рекао, проширен спекрат дјелатности.

У Бијељини је регистрован пораст обољеље дјеце од дијабетеса. На Дан борбе против дијабетеса организована су предавања за дјецу и родитеље.

Драженка Суботић, педијатар ендокринолог, је тим поводом нагласила да у овој установи збрињавају дјецу која добију дијабетес у акутној фази, а у даљој фази, како је нагласила, спроводе едукацију с циљем нормалног живота без тегоба.

У присуству многобројних званица из јавног живота Српске и Србије, у бијељинској болници данас је обиљежена крсна слава Свети врачи Козма и Дамјан.