latinica  ћирилица
14/11/2017 |  17:24 ⇒ 18:43 | Аутор: РТРС

Банетов јубилеј: Ивановић одиграо 100. меч за репрезентацију

Дефанзивац "орлова" Бранислав Ивановић посебно ће упамити меч против Јужне Кореје. Не толико због резултата (1:1), већ због чињенице да је у Улсану одиграо 100. меч за национални тим.
Банетов јубилеј: Ивановић одиграо 100. меч за репрезентацију (Фото: FSS/Promo) -
Банетов јубилеј: Ивановић одиграо 100. меч за репрезентацију (Фото: FSS/Promo)

Додатно се приближио Сави Милошевићу (102 наступа) и рекордеру Дејану Станковићу, чије ће 104 утакмице за репрезентацију сасвим сигурно надмашити.

Штопер Зенита је дошао до троцифреног броја мечева за национални тим, што је била прилика да евоцира успомене на почетке, а присјетио се и свих бивших селектора. Први меч је одиграо прије 12 година.

- Играо сам у ОФК Београду, била је турнеја на којој су, као и сада у Кини и Јужној Кореји, били и млади играчи. Позив је стигао и на моју адресу, а ја нисам могао да вјерујем. У том тренутку остварио сам све снове, јер сам дебитовао за своју земљу. Путовање до Торонта, али и цијели тај амбијент, за мене све ново, оставило је велики траг, нешто што се не заборавља. И резултат је на крају био позитиван - 1:1 - рекао је Ивановић.

Покушао је да се сјети и свих детаља везаних за деби у А репрезентацији.

- Срећом, тада није било овог пјевања на столици, као сада када се појављују нова лица. Сигурно бих пао са столице. Сјећам се, ипак, имена старијих играча који су ми пружили велику подршку, све су учинили да се ја и још неки млађи играчи добро осјећамо. Можда бих издвојио само стадион на коме смо играли, била је то "бејзбол арена" претворена у фудбалски терен, а ја до тада ништа веће нисам видио. Збиља сам био импресиониран.

Ивановић је први меч одиграо када је селектор био Илија Петковић.

- Илија Петковић је био на клупи, није много причао, није хтио да нас оптерећује... Знао је да нас опусти како бисмо у том тренутку дали свој максимум - додао је штопер "орлова".

Кроз Банетову репрезентативну каријеру продефиловали су многи селектори.

- Нисам ја "промијенио" ниједног, селектори су се мијењали – каже уз осмијех капитен.

Извор: Блиц