latinica  ћирилица
15/11/2017 |  08:48 | Аутор: РТРС

НБА: Нова побједа незаустављивих Селтикса

Грег Попович цијеле сезоне игра без Каваија Ленарда и Тонија Паркера, али је ипак успио да постане тренер који је најбрже стигао до 500. побједа на страни (он је то урадио у 835. утакмици на гостовањима, док је Пету Рајлију за исти скор била неопходна 41 утакмица више). Бостон Селтикси стигли до 13. побједе у низу, чиме је свакако допринјео и повратак Кајрија Ирвинга на терен, кога су противници још теже "читали" него до сада, пошто суперстар тима из Масачусетса игра са маском преко лица.
НБА - Фото: илустрација
НБАФото: илустрација

Ламаркус Олдриџ, иначе момак који је одстастао у Тексасу, био је најефикаснији у тријумфу Спарса над Далас Мавериксима (97:91). Он је постигао 32 поена, а уз то је имао пет скокова и четири асистенције.

Пау Гасол је додао десет скокова. Жофре Ловерњ се вратио на терен, али је успио да убиљежи само једну асистенцију, док је Давис Бертанс-за пет минута на паркету, што је за минут више од бившег саиграча из Партизана-био без статистичког учинка.

Бољи од осталих у тиму Даласа био је Денис Смит Џуниор са 27 поена и шест скокова, Харисон Барнс је имао 16 поена и дупло мање ухваћених лопти, а Дирк Новицки је стао на 12 поена, седам скокова и шест асистенција.

Бостон Селтикси су до своје 13 узастопне побједе стигли у мечу са Бруклин Нетсима (109:102). Кајри Ирвинг је постигао 25 поена, а одличну подршку имао је у Маркусу Морису са 21 поеном (уз десет скокова), односно Џејсону Тејтуму са 19.

Бољи од осталих у екипи Бруклина био је Џо Харис са 19 поена и четири скока.

Торонто Репторси су се побринули да и трећи меч одиграног у ноћи између уторка и сриједе буде завршен побједом гостију, пошто су у Хјустону били бољи од Рокетса резултатом 129:113.

Џејмс Харден је био најефикаснији играч вечери са 38 поена за 39 минута на паркету. Он је, уз то, имао и 11 асистенција. Тревор Ариза га је колико-толико пратио са 20 поена.

По обичају, Демар Дерозен је био најбољи у тиму из Канаде, ол-стар кошаркаш је постигао 27 поена. Још један суперстар, Кајл Лаури, поред свог имена има 19 поена, али и десет асистенција.

Извор: РТС