latinica  ћирилица
15/11/2017 |  09:28 ⇒ 09:29 | Аутор: РТРС

Гајанин: Ничије грешке се неће праштати

Новоизабрани вршилац дужности ректора Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин изјавио је да ће сви који се буду понашали неакадемски и злоупотребљавали положај бити санкционисани, било да је ријеч о запосленима или студентима.
Радослав Гајанин (Фото: unibl.org) -
Радослав Гајанин (Фото: unibl.org)

Он је нагласио да је циљ да се смањи број гостујућих професора, колико је то могуће, те да би на прва два циклуса требало да буду ангажовани искључиво домаћи предавачи.

Гајанин је за "Глас Српске" рекао да је, осим теоријских знања, важно да студенти усвоје и практична, због чега ће акценат у наредном периоду бити на пракси.

Он је навео да ће инсистирати на томе да што више студената буде уврштено у програм међународне размјене.

"Један од мојих циљева је и веће учешће студената у научноистраживачком раду", истакао је Гајанин.

Гајанин каже да се ових дана разматрају студентски захтјеви чије ће испуњавање зависити од реалних могућности.

Осврћући се на недавне протесте студената, Гајанин је оцијенио непримјереним да побуна буде организована на дан када Универзитет обиљежава 42 године рада и истакао да ће њихови поступци бити анализирани и, вјероватно, процесуирани.

Гајанин је навео да је захтјев студената да Универзитет до краја академске године запосли 100 асистената превише амбициозан, с обзиром на буџет, из чијих оквира се "не смије искакати".

"Колико ће асистената бити запослено, то зависи од потреба факултета. Универзитет расписује конкурс за асистенте на основу приједлога декана, а примају се најбољи", истакао је Гајанин.

Извор: СРНА