latinica  ћирилица
15/11/2017 |  14:37 ⇒ 14:38 | Аутор: РТРС

Стефановић: Изетбеговић несумњиво жели независно Косово

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић сматра да оно што је бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић рекао о Косову и Метохији не води у добром правцу и да се из његове изјаве види само то да он жели да Косово и Метохија буду независни.
Небојша Стефановић (Фото:http:nebojsastefanovic.rs) -
Небојша Стефановић (Фото:http:nebojsastefanovic.rs)

"По мени, суштина није измењена, а да ли је семантика другачија, потпуно је свеједно. Ја сам видео из његове изјаве, из поновљене изјаве, те из његове изјаве о његовој изјави, да он има жељу да Косово и Метохија буду независни. Он каже - `нисам рекао да, него надам се да да`. Ниједног тренутка се не доводи у сумњу да он жели да Косово буде независно", рекао је Стефановић.

Он је навео да до сада није чуо да је Изетбеговић то рекао на такав начин, "веома директно и у капацитету члана Предсједништва БиХ", те да званичници Србије нису реаговали на изјаву неког опозиционог политичара или неког ко не носи такву врсту одговорности, већ на изјаву представника власти, преносе београдски медији.

"Ми реагујемо у жељи да очувамо стабилност. Нити сте видели неку нашу исхитрену реакцију, нити смо користили неке тешке речи, нити смо посегли за нечим сличним. Врло, рекао бих, озбиљна и одмерена реакција Србије, која само упозорава да ово не води у добром правцу", нагласио је Стефановић.

Он је додао да су званичници Србије реаговали на изјаву некога ко хоће да има односе са Србијом и то, како сам каже, најбоље односе, те на изјаву некога ко својом изјавом компликује односе и у својој земљи, и између двије земље - Србије и БиХ.

Извор: СРНА