latinica  ћирилица
15/11/2017 |  17:01 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Тужна прича Милице Мрђе из села Смољана ипак ће имати срећан крај (ВИДЕО)

Тужна прича Милице Мрђе, из села Смољана, ипак ће имати срећан крај. Након прилога објављеног на нашој телевизији, јавило се више домова који су хтјели да преузму бригу о њој.
Милица Мрђа - Фото: РТРС
Милица МрђаФото: РТРС

На крају је одлучено да бака Милица старачке дане проведе у једном од добојских домова за старе и незбринуте особе.

Сузе и вапај баке Милице одјекнули су Српском. Тужна животна прича никог није оставила равнодушним, па су реаговања услиједила готово истог момента. Данас, док се спрема на пут, осмијех на лицу храбре старице – говори више од ријечи.

"Биће ми топло, лијепо, имаћу гдје лежати, имаћу хране и добро", рекла је Милица Мрђа.

"Нисам вјеровала да ће се људи тако одазвати, то су позиви били са свих страна. Ипак постоје добри људи, хвала свима", изјавила је Гордана Мрђа.

Њена нова адреса биће Дом за старе особе у Добоју. Бака Милица овдје ће имати сву потребну његу, и што је најважније, више никад неће бити сама. 

"Особа у тим годинама, у тако изолованом мјесту, иде зима. Супруга и ја смо то видјели и једноставно нам је било жао да неко проведе последње дане у таквим условима. Ми смјештај дајемо бесплатно, без икакве накнаде", истакао је власник Дома за старе особе Александар Шкуљевић.

Међу многим који су се јавили за помоћ био је и Нико Ћосовић, из Источне Илиџе. Он ће баки, за вријеме боравка у дому плаћати пелене и лијекове. Предложено је да се МилиЧино имање, које је понудила оном ко би о њој бринуо, додијели на коришћење некој од петровачких вишечланих породица.