latinica  ћирилица
16/11/2017 |  12:25 ⇒ 12:26 | Аутор: РТРС

Брчко: Фестивал отвара Народно позориште из Сарајева

Представом Народног позоришта из Сарајева "Све се некако преживи осим смрти" у режији Дине Мустафића, у Брчком ће вечерас почети 34. Сусрети позоришта БиХ под мотом "Град у театру, театар у граду" који ће трајати до 24. новембра.
Позориште - Фото: илустрација
ПозориштеФото: илустрација

Ове године публика ће у такмичарској конкуренцији имати прилику да види осам представа које је одабрао селектор фестивала Алмир Башовић, од којих пет из БиХ, те по једну из Србије, Хрватске и Црне Горе.

Друге фестивалске вечери представиће се Градско позориште из Подгорице са представом "Чувари твог поштења" редитеља Бориса Лијешевића.

Наредних вечери публика ће моћи да види праизведбу комада Камерног театра 55 "Мирна Босна" у режији Саше Пешевског, те "Хипнозу једне љубави" Душана Ковачевића у извођењу Звездара театра.

Народно позориште Републике Српске, у сарадњи са Позориштем Приједор, извешће у понедјељак, 20. новембра, "Сабирни центар" у режији Марка Мисираче, а у уторак је на репертоару "Устав Републике Хрватске" Сатиричног казалишта "Керемпух".

"Представу Хамлета у селу Мрдуша Доња" одиграђе ХНК Мостар, а Босанско народно прозориште из Зенице представу "Моја фабрика".

Стручни жири ове године чине Љиљана Благојевић, Ања Шоваговић Деспот и Алмир Имширевић.

Представа ће почети у 19.30 часова. Након сваке представе, у брчанском Дому културе биће одржан округли сто на којем ће учествовати организатори, гости и представници медија.

Цијена појединачне карте је пет КМ.

Извор: СРНА