latinica  ћирилица
17/11/2017 |  11:13 | Аутор: РТРС

Канцеларија за КиМ: Хитно открити нападаче на Бојана Сталетовића

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију затражила је од надлежних органа да хитно утврде ко је починилац напада на Србина Бојана Сталетовића у национално мјешовитом насељу Бошњачка Махала у сјеверном дијелу Косовске Митровице.
Канцеларија за КиМ (Фото: Канцеларија за КиМ) -
Канцеларија за КиМ (Фото: Канцеларија за КиМ)

Из Канцеларије су упозорили да инциденти такве врсте, осим неспокојства Срба у Косовској Митровици, могу да проузрокују неконтролисану ескалацију међуетничког насиља, која није у интересу ни српских, ни албанских житеља тог града.

"Полиција привођењем починилаца мора да пружи допринос стварању безбедног окружења у Бошњачкој Махали, где су међуетнички инциденти, нажалост, све учесталији. Напад на Сталетовића потврђаје колико су оправдана страховања и скепса локалних органа власти у северном делу Косовске Митровице у вези са отварањем моста преко Ибра и колико је опасно инсистирати на томе, а да се претходно не створе адекватни безбедносни услови", наведено је у саопштењу.

Бојан Сталетовић повријеђен је синоћ када је на њега насрнула група насилника, а нападнут је и у априлу у Бошњачкој Махали, у етнички мотивисаном инциденту.

Извор: СРНА