latinica  ћирилица
17/11/2017 |  12:01 | Аутор: РТРС

Нова "религија": Људи ће бити љубимци машина или стока!

Нова "религија" под називом "Пут будућности" бави се припремом човјечанства за свијет у коме ће доминирати роботи и најављује долазак "сингуларитета" - то је час у коме ће вјештачка интелигенција превазићи људску.
Човјек и пас - Фото: Screenshot
Човјек и пасФото: Screenshot

Основи циљ нове "религије" јесте да створи услове за "мирну транзицију из свијета којим владају само људи у свијет којим владају људи и машине".

Главна особа ове модерне секте јесте Ентони Левандовски, инжењер који ради на технологији аутономних возила.

Њега називају "деканом" нове "религије", а он предвиђа да ће до "сингуларитета" доћи већ 2045. године.

"Узмемо ли у обзир да ће технологија релативно брзо престићи људске способности, желимо да помогнемо едукацију људи, како бисмо их припремили за узбудљиву будућност и осигурали глатку транзицију", стоји на званичној страници нове "религије".

Чланови "Пута у будућност", који има своје сљедбенике широм свијета, поручују људима да добро размисле да ли ће бити пријатељи или противници вјештачке интелигенције.

"Машинама је важно да препознају ко је пријатељски настројен према њима, а ко није" - наводе чланови нове "религије".

Они најављују да ће "водити евиденцију" о томе шта ко ради, односно да ли је пријатељски расположен према будућим новим власницима човјечанства или је њихов противник?!

Њихив лидер Левандовски тврди да људи немају избора и да се морају помирити са чињеницом да ће завладати "божанска вјештачка интелигенција".

"Желите ли да будете љубимац /машина/ или стока?"- пита Левандовски.

Он је увјерен да је будућност пред вратима и да ће се транзиција догодити прије него што људи отпутују на Марс, преносе научни портали.

Извор: СРНА