latinica  ћирилица
17/11/2017 |  12:27 ⇒ 19:31 | Аутор: РТРС

Четворогодишња Миа из Требиња енглески говори као матерњи (ВИДЕО)

Гледајући цртане филмове, четворогодишња Миа Петијевић из Требиња, научила је енглески језик до те мјере да га данас говори готово једнако добро као и матерњи, српски. Професори енглеског језика из Едукативног центра, који Миа однедавно похађа кажу да дјевојчица енглески говори течно као да је одрасла у Америци, те да је несумњиво ријеч о великом таленту.
Чудо од дијетета - Миа Петијевић - Фото: РТРС
Чудо од дијетета - Миа ПетијевићФото: РТРС

Малена Миа са свега четири године изузетно течно говори енгелски. Можда ништа не би било чудно да Миа расте у двојезичној средини или да у се њеној кући активно говори овај језик.

Све што зна научила је сама и то гледајући цртаће, а њено несвакидашње умијеће и породица је открила сасвим случајно.

Професори и познаваоци енглеског језика тврде да Мија течно говори и да има знање као просјечан средњошколац.

Дешава јој се да у свакодневној комуникацији са родитељима умјесто српских користи енглеске ријечи. О цртаћима, омиљеним луткама и играма разговара и са дедом Миланом из Канаде. Он каже да Миа много боље говори енглески, него што он говори српски језик и да се по изговору и акценту не би разликовала од својих вршњака у Канади.

Ова четврогодишњакиња брзо усваја нове ријечи и без грешеке их примјењује у конверзацији. Како би знање усавршила однедавно похађа курс енглеског језика. Најмлађи је, али и најбољи полазник, кажу у школици страних језика.

Миа је најбољи доказ да се кроз игру и гледајући цртане филмове може научити много.

Можда ће једног дана бити професор енглеског језика, а ако и не, сасвим је сигурно да већ сада без проблема може разговарати са вршњацима из цијелог свијета.

А можемо само замислити шта ће бити кад Миа научи да пише и чита свој матерњи језик или почне гледати цртаће на њемачком, италијанском или шпанском језику.

Опширније погледајте у прилогу: