latinica  ћирилица
17/11/2017 |  13:29 ⇒ 13:56 | Аутор: РТРС

За санацију Центра за збрињавање особа са сметњама у развоју 100.000 КМ

У Бањалуци је данас потписан меморандум о сарадњи на пројекту санације и реконструкције објекта Дневног центра за збрињавање омладине и пунољетних лица са сметњама у развоју, за шта ће бити издвојено око 100.000 КМ.
Бањалука - Радојичић, Де Силва - потписан меморандум о сарадњи - Фото: СРНА
Бањалука - Радојичић, Де Силва - потписан меморандум о сарадњиФото: СРНА

Меморандум су потписали градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и представник међународне организације Католичка служба за помоћ за БиХ Марк Де Силва.

Радојичић је рекао да ће потписивањем меморандума бити могуће урадити нови објекат из области социјалне заштите, који ће бити на распологању особама из социјално рањивих категорија.

"Захваљујући партнерству са ЦРС, биће саниране двије `деза` куће у насељу Лазарево, које ће моћи да збрину око 30 људи", рекао је Радојичић новинарима.

Он је додао да ће Град путем Центра за социјални рад обезбиједити функционисање ових кућа, те ће уз подршку партнера бити омогућени услови да се угроженим категоријама пружи адекватан смјештај.

Радојичић је подсјетио да је ЦРС ове године био партнер Града Бањалука и у реализацији пројекта пословне зоне у Рамићима, гдје је више од 500.000 КМ обезбијеђено за комуналну инфраструктуру, што је резултирало тиме да ће већ ове јесени у пословној зони почети да раде три нова субјекта.

Де Силва је изразио задовољство због потписивања меморандума на основу којег ће ЦРС обезбиједити 87.000 КМ за санацију и реконструкцију објекта, док ће Град Бањалука издвојити 14.000 КМ.

"Квалитет живота не мјери се само према развијености и стандарду већ и према томе како бринемо о онима којима је помоћ најпотребнија, односно о социјално рањивим категоријама становништва", рекао је Де Силва.

Пројекат обнове дневног центра ради се у оквиру УСАИД-овог пројекта РАСТ, који спроводи ЦРС, а подржава јединице локалне самоуправе да унапређењем свог дјеловања и јачањем одговорности, побољшају економски развој и квалитет живота грађана.

Извор: СРНА