latinica  ћирилица
17/11/2017 |  15:45 ⇒ 17:35 | Аутор: РТРС

Шековићи: Шест станова за породице погинулих бораца и РВИ (ВИДЕО)

Породицама погинулих бораца и ратним војним инвалидима у Шековићима, уручени су кључеви шест станова.
Шековићи, станови за породице - Фото: РТРС
Шековићи, станови за породицеФото: РТРС

У изградњу стамбене зграде, Влада Српске уложила је 297.000, а општина Власеница 60 хиљада марака.

Станове су добиле четири породице погинулих бораца и двије породице ратних војних инвалида. Своје стамбено питање након двије деценије чекања, ријешила је и Озренка Нинић, чији је супруг Миладин погинуо на почетку рата.

- Имаћу свој кров над главом и бићу трајно збринута. Живим са двоје дјеце од којих ниједно није запослено, једина сам која радим, прича Озренка.

Кључеве новог стана примио је и ратни војни инвалид Рајко Бојанић.

- То за мене много значи, зато што живим на селу, имам шесторо дјеце, петоро иде у школу, каже Рајко.

Шековићи су мало мјесто великог срца које је дало значајан допринос у одбрани Републике Српске, а данашњи дан је знак захвалности, поручио је начелник општине Момир Ристић.

- На лицима ових људи који су данас добили станове могу да видим задовољство и велику срећу, а то је оно нешто што смо најмање могли да урадимо за њих с обзиром да су дали своје највољеније и уградили у темеље Републике Српске, напомиње Ристић.

- Овим у Шековићима завршавамо посебан Програм стамбеног збрињавања. Влада Републике Српске је програмом стамбеног збрињавања у Шековићима до сада збринула 120 породица, од чега 33 стамбеним јединицама, поручио је Душко Милуновић,  помоћник министра за борачку-инвалидску заштиту.

Породице које нису оствариле право на стамбено збрињавање, а процјењује се да их у Шековићима има неколико десетина, моћи ће да конкуришу након доношења нове уредбе.