latinica  ћирилица
17/11/2017 |  18:33 | Аутор: РТРС

Радончић најавио оставке министара из СББ-а

Предсједник СББ-а Фахрудин Радончић најавио је оставке министара ове странке у власти на нивоу Федерације БиХ /ФБиХ/ и у Савјету министара.
Фахрудин Радончић - Фото: РТРС
Фахрудин РадончићФото: РТРС

"Као што је јавности познато, господин /Бакир/ Изетбеговић већ мјесецима тражи и провоцира да СББ напусти власт. Ми смо потпуно одговорно прихватили ту врсту понуде и очекивати је да ће наша четири министра у Влади ФБиХ и једно у Савјету министара у наредних мјесец дана понудити оставке предсједнику ФБиХ Маринку Чавари, односно предсједавајућем Савјета министара БиХ Денису Звиздићу", истакао је Радончић.

Он је навео да ће се врло брзо видјети да предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић нема парламентарну већину.

"Сву одговорност на новонасталу ситуацију сноси господин Изетбеговић који је некада искључио СБиХ из власти, СДП, Демократску фронту, А-СДА и сада СББ. Они не могу наћи нове коалиционе партнере, али били су врло упорни и на нама је да послушамо тај захтјев господина Изетбеговића", рекао је Радончић за Н1.

На питање шта ће се десити уколико оставке министара из СББ-а не буду прихваћене, лидер ове странке каже да ће ти министри, нажалост, остати таоци политике СДА и ХДЗ-а.

"Не смијемо дозволити стварање хаоса у ФБиХ јер очигледно је да господин Изетбеговић прижељкује филџан државицу, а неко трећи ентитет и ми као државотворна странка нећемо нервозно реаговати. Друга је опција да СДА остане као мањинска влада под условом да нађе у једном и другом парламенту да је неко подржава", истакао је Радончић.

Извор: СРНА