latinica  ћирилица
17/11/2017 |  22:07 | Аутор: РТРС

Синдикати Поште Србије одустали од генералног штрајка у понедјељак

Предсједница Владе Србије Ана Брнабић саопштила је данас да су је представници репрезентативних синдиката "Поште Србије" обавијестили да је донесена одлука о одустајању од генералног штрајка који је био заказан за понедјељак, 20. новембар.
Ана Брнабић - Фото: СРНА
Ана БрнабићФото: СРНА

"Одлука о одустајању од штрајка потврђује посвећеност конструктивном рјешавању отворених питања и одговорност према грађанима и свим корисницима услуга 'Поште Србије'", оцијенила је Бранабић у саопштењу послије састанка са синдикатима поште.

Премијерка је рекла да је Влада Србије спремна да са синдикатима разговара о даљем побољшању материјалног положаја запослених у "Пошти Србије".

У саопштењу се додаје да је у складу са договорима постигнутим на састанку са синдикатима поште прије недјељу дана, одлуком Владе Србије запосленима исплаћена зарада из добити предузећа.

Како се наводи у саопштењу, Брнабић је данас на састанку са в. д. директорком "Поште Србије" Миром Петровић и репрезентативним синдикатима, захвалила на конструктивном приступу и напорима да се наставе разговори о ситуацији у том предузећу.

Како се додаје на састанцима је договорено да ће бити приређена анализа пословања "Поште Србије".

Извор: Бета