latinica  ћирилица
18/11/2017 |  12:31 ⇒ 12:44 | Аутор: РТРС

Вучић: Мој приједлог је да идемо само на градске изборе

Лидер Српске напредне странке Aлександар Вучић је у обраћању на Главном одбору странке рекао да је његов приједлог да се у марту одрже само редовни избори у Београду, а парламентарни "кад им дође ред".
Из обраћања Александра Вучића на седници Главног одбора - Фото: ТАНЈУГ
Из обраћања Александра Вучића на седници Главног одбораФото: ТАНЈУГ

"Иако разумијем разлоге других људи, мој приједлог је да идемо само на редовне градске изборе а на парламентарне кад им дође ред. На градским изборима ћемо да им покажемо резултате", истакао је Вучић на сједници Главног одбора.

Ипак, додаје лидер напредњака, оставља се могућност да Главни одбор донесе и другачију одлуку. 

Неки су, каже, очекивали да ћемо ићи на парламентарне изборе.

"Али ми имамо и другог посла, треба да се бавимо државом. Србија не може да чека, можда ова одлука није можда у најбољем интересу странке, али је у најбољем интересу Србије, а наш је задатак да служимо Србији", истакао је Вучић.

Лидер напредњака је рекао да је на сједници Председништва СНС-а, која је одржана прије сједнице Главног одбора, била расправа без договора "не зато што смо се прегласавали, већ јер су постојале различите идеје".

"Идеје су подстакнуте и страначким разлозима и мањим дијелом, чини ми се, државним разлозима. Један од аргумената за је да, ако бисмо наредне године имали парламентарне изборе, онда бисмо 2022. имали све изборе заједно, то значи четири године мира", рекао је Вучић.

Рекао је да је на сједници Предедништва било мање аргумената против изласка на изборе.

"Из страначког угла готово да их нема, из угла државе Србије има један, и то је за мене највећи. И да идемо на изборе, и да не губимо фискалну дисциплину, бринем се јер нећемо моћи да разговарамо о КиМ итд. А друга ствар је да, ако идемо на парламентарне изборе, мислите ли да има смисла да оставимо истог премијера, исту предсједницу народне скупштине Мају Гојковић?", рекао је лидер напредњака. 

Мислим да и једна и друга обављају одличан посао, рекао је Вучић.

"Ана (Брнабић) има моју пуну подршку јер ради вриједно и одговорно, јер издржава паклене притиске, не само зато што је вриједна већ јер је одана и неће да иде против својих пријатеља. Зато им Ана, без обзира на њену, овакву или онакву оријентацију, више зије звезда. Зато што са нама ради најтеже послове", рекао је предсједник СНС-а.

Додао је да је на Мају Гојковић поносан јер представља храброст и енергију.

Извор: РТС