latinica  ћирилица
18/11/2017 |  15:31 | Аутор: РТРС

Гојковић: Изјава Китаровићеве је порука за "хрватско политичко тржиште"

Предсједник Скупштине Србије Маја Гојковић оцијенила је да је изјава предсједника Хрватске Колинде Грабар Китаровић да ће "пуно воде протећи Дунавом док Србија и Хрватска постану пријатељи" вјероватно порука за "хрватско политичко тржиште".
Маја Гојковић - Фото: РТРС
Маја ГојковићФото: РТРС

Она је навела да је Србија пружила руку свим земљама у региону, да води политику стабилности, а да други лидери могу да изјављују шта хоће, преносе београдски медији.

"Нама је важно какву ми политику водимо и какве поруке шаљу наши лидери. Лидери у нашем окружењу нека се сами запитају о посљедицима које њихове изјаве имају за будућност", рекла је Гојковићева.

Она је новинарима након сједнице Главног одбора СНС-а рекла да сматра да би било ружно да она потврђује ту изјаву предсједника Хрватске.

Предсједник Хрватске Колинда Грабар Китаровић изјавила је да ће "пуно воде протећи Дунавом прије него што ће Хрватска и Србија моћи рећи да су пријатељске државе", али да то не значи да не могу разговарати.

"Већ су учињени неки помаци, можда се то чини ситним корацима. Рекла сам - још ће пуно воде протећи Дунавом прије него што ће Хрватска и Србија моћи рећи да су пријатељске државе", рекла је Китаровићева у Вуковару, гдје се данас обиљежава Дан сјећања на жртву Вуковара 1991. годину.

Извор: Срна