latinica  ћирилица
18/11/2017 |  16:05 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Опоравак послије успјешно изведене операције "ушивања" шаке у УКЦ Бањалука (ВИДЕО)

Након прве успјешно изведене операције пришивања шаке, коју је извео тим љекара и медицинских радника Универзитетског клиничког центра Бањалука, Бојан Крнета се опоравља. Иако потпуну снагу руке неће повратити, физикалне терапије велика су шанса да Бојан несметано користи десну руку.
Опоравак послије операције шаке - Фото: РТРС
Опоравак послије операције шакеФото: РТРС

Стравичну несрећу Бојан Крнета доживио је прије непуних пола године. Један сасвим обичан дан претворио се у хорор. Бојан је у тренуцима досаде одлучио помоћи пријатељима који су цијепали дрва, а радозналост га је коштала десне шаке коју је потпуно одсјекао.

"Кренуо сам да одсјечем дрво, гурнуо сам руку, стиснуо доле и то је била секунда једна. Шака ми је само испала у моју другу руку и ето, тако сам је и однио у Бањалуку", прича Бојан Крента из Приједора.

Све се одиграло у неколико минута, прича Бојан који каже да је своју шаку држао све до операционог стола. Након сат и тридесет минута од несреће, у Универзитетском клиничком центру услиједила је операција која је трајала шест сати. Бојанову руку вратили су на мјесто доктор Миљан Петковић и начелник клинике Никола Барош. 

"Чудо сам урадио ја па онда они, задовољни су и ја и они", додаје пацијент Крента.

Данас, Бојан по мало помјера прсте. Физикалне терапије требало би да помогну да Бојан десну шаку оспособи за писање и рад, тврде љекари. Иако је трагедија оставила траг, Бојан је задовољан јер му је пружена шанса за нови почетак.