latinica  ћирилица
19/11/2017 |  12:00 ⇒ 19:34 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Ускоро комисија с циљем усаглашавања ставова (ВИДЕО/ФОТО)

У Бањалуци је данас одржан састанак предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића са лидерима владајућих и опозиционих странака у Републици Српској на којем се расправљало о раду Народне скупштине у текућем мандату.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

Након састанка Чубриловић је рекао да су циљеви позиције и опозиције исти када је у питању Република Српска.

Разговарали смо о томе да се створе услови за нормално функционисање свих нивоа власти у Српској, напоменуо је Чубриловић и додао да ће врло брзо бити формирана комисија с сиљем усаглашавања ставова лидера политичких странака у Српској.

- Комисија која ће радити на споразуму "О принципима политичког дјеловања и координације" а коју ће чинити представници владајућих и опозиционих парламентарних партија и радиће на рјешавању актуелних проблема и побољшању односа међу политичким партијама у Српској, поручио је предсједник НСРС.

Он је напоменуо да је разговор прошао у позитивној атмосфери, те да су на састанку сви изнијели своје ставове.

Сатанак код Чубриловића

- Немамо исте погледе по бројним темама, али имамо вољу да дођемо до споразума који би дефинисао наше односе по одређеним питањима, рекао је новинарима након састанка лидер НДП-а Драган Чавић. Донијели смо текст приједлога Споразума, очекујемо да ћемо прије сљедећег засједања НСРС доћи до договора, поручио је Чавић.

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица рекао је новинарима да не очекује одмах данас одговоре на приједлог свих идеја које су дали, али ће покушати да се усагласе.

- Драго ми је да је дошло до састанка, и да смо у нормалној атмосфери разговарали - додао је Говедарица.

Састанку су присуствовали, осим предсједника НСРС Недељка Чубриловића, предсједник СНСД-а Милорад Додик, предсједник ДНС-а Марко Павић и предсједник СП-а Петар Ђокић, те предсједници опозиционих странака СДС-а Вукота Говедарица, ПДП-а Бранислав Бореновић и НДП-а Драган Чавић.

Подсјећамо, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић позвао је лидере владајућих и опозиционих странака у Републици Српској на заједнички састанак на коме ће расправљати о раду Народне скупштине у текућем мандату.