latinica  ћирилица
19/11/2017 |  13:38 ⇒ 13:56 | Аутор: РТРС

Приједор - Почела са радом пета Школа лидерства

У Приједору је почела да ради "Школа лидерства" коју похађа 30 полазника, а циљ је да се оспособе за активно учешће на тржишту рада и успјешно бављење предузетништвом.
Приједор - Почела са радом пета Школа лидерства - Фото: СРНА
Приједор - Почела са радом пета Школа лидерстваФото: СРНА

Фондација "Заједнички пут", организатор "Школе лидерства", наводи да пету генерацију чини 20 полазника из Приједора, девет из Новог Града и један полазник из Оштре Луке.

Међу младим лидерима су студенти, средњошколци, факултетски образовани млади људи, који ће и кроз ово неформално учење радити на професионалном усавршавању.

Прва компонента пројекта обрађена на данашњој радионици у просторијама Омладинског савјета града је "Запошљавање: мапирање тржишта рада и каријерно савјетовање".

"Млади лидери ће у наредном периоду кроз различите радионице и симулације бесплатно усвајати нове вјештине и знања", наводи се у саопштењу.

"Школа лидерства" представља традиционални пројекат, који се у континуитету реализује, уз покровитељство Фондације "Заједнички пут" и Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске. Ове године подршку су дали општина Нови Град и град Приједор.

Извор: Срна