latinica  ћирилица
19/11/2017 |  19:00 | Аутор: РТРС

Додик: Одбачене примједбе опозиције на функционисање јавног сервиса

Предсједник СНСД-а Милорад Додик одбацио је примједбе опозиционих лидера које су изнијели на данашњем састанку на функционисање Јавног сервиса, те истакао да су неприхватљиве мјере које су предложили.
Милорад Додик - Фото: Screenshot
Милорад ДодикФото: Screenshot


"Мислимо да Јавни сервис ради уредно свој посао. Постоје они који прате рад медија, прије свега, јавних медија, а то је регулатор који се односи према свим медијима исто, а они немају на то примједби", рекао је Додик.

Додик је истакао да се на састанку разговарало, прије свега, о Народној скупштини, те да су опозициони лидери дошли са одређеним захтјевима.

"Рекли смо да може само да се формира једна заједничка екипа, из сваке политичке партије по један, и да се евентуално види да ли је могуће да се направи неки посебан споразум свих", објаснио је Додик.

Он је поручио да је СНСД, као владајућа политичка партија, заинтересован да се направи амбијент који ће омогућити рад и функционисање Народне скупштине.

Према његовим ријечима, СНСД не види ниједан проблем у раду Народне скупштине, јер она функционише, ради и поштује своја правила.

"Ми разумијемо потребу и желимо да Скупштина ради у кворуму како је и предвиђено, то није спорно", рекао је Додик новинарима у Бањалуци послије сједнице Предсједништва странке.

Он је подсјетио да је опозиција на претходним сједницама онемогућавала рад, те да су оне проведене на начин да су опозиционим посланицима изречене мјере у складу са Пословником, а парламент је усвојио све предвиђене законе и акте.

"Добро је да се догодио састанак, мада је нама то најмање требало, јер је веома јасно да СНСД није генерисао никакве проблеме у раду Народне скупштине и да смо били у функцији очувања дигнитета институције која је за нас најважнија. Неки други то нису урадили", рекао је Додик.

Додик је додао да су из одговорности према укупној јавности прихватили да разговарају о овој теми.

Извор: Срна