latinica  ћирилица
19/11/2017 |  21:14 | Аутор: РТРС

Српска листа побиједила у Партешу, неизвјесно у Клокоту

У другом кругу локалних избора на Косову и Метохији данас је, према подацима из изборних штабова, у Партешу побиједио кандидат Српске листе Драган Петковић, док је у Клокоту ситуација још неизвјесна, јавио је дописник Срне.
Гласање на Косову - Фото: Novosti.rs
Гласање на КосовуФото: Novosti.rs


Из Изборног штаба Божидара Дејановића, новог кандидата Српске листе за градоначелника Клокота, кажу да је Дејановић побиједио, док су из Изборног штаба његовог противкандидата Страхиње Спасића саопштили, ослањајући се и на званичне резултате ЦИК-а, да је Спасић освојио 1.031 глас, а Дејановић 1.019 гласова.

Остаје да се преброје такозвани условни листићи којих укупно има 25 и листићи пристигли путем поште.

Што се тиче албанских политичких партија Демократски Савез Косова Исе Мустафе добио је градоначелнике у Истоку, Подујеву, Вучитрну, Гњилану, Драгашу, Демократска партија Косова у Призрену, Урошевцу и Клини, Алијанса за ново Косово у јужној Косовској Митровици и Алијанса за будућност Косова у Ђаковици, Обилићу и Сувој Реци.

"Самоопредјељење" је добило данас градоначелника у Приштини и у Косовској Каменици, што су једине општине у којима је ова радикална албанска странка добила већинску подршку бирача, а и Грађанска иницијатива Нисма добила је градоначелника у Малишеву.

Остаје да пристигну резултати гласања из општине Качаник, али је извјесно да је највише градоначелничка добио Демократски савез Косова, а потом Српска листа која би, уколико њен кандидат Божидар Дејановић у Клокоту добије још потребних двадесетак гласова, освојила власт у свих десет општина са већинским српским становништвом.

Извор: Срна