latinica  ћирилица
20/11/2017 |  09:43 ⇒ 11:07 | Аутор: РТРС

Павић: Споразум из Дејтона треба да буде основа политичког дјеловања

Предсједник ДНС-а Марко Павић изјавио је Срни да Дејтонски мировни споразум треба да буде основа политичког дјеловања свих представника Републике Српске, без обзира да ли су власт у Српској или на нивоу БиХ.
Марко Павић - Фото: СРНА
Марко ПавићФото: СРНА

Павић је истакао да Дејтонски споразум треба да поштују сви у БиХ, док се не покаже спремност да се односи регулишу на други начин.

Он сматра да тренутно нема услова за нови споразум. "Када ништа не функционише на нивоу БиХ, ко онда може да прихвати да се врше промјене овога што се већ има у нешто што је још непознато", упитао је Павић.

Он је указао да су, нажалост, након потписивања Дејтонског споразума прије 22 године извршене многе његове измјене, најчешће против воље Републике Српске и представника Срба у БиХ.

"Позивам све да разговарамо међусобно, да не идемо у Брисел, Вашингтон и Лондон, него да идемо у Бањалуку, Сарајево и Мостар и да ту градимо будућност БиХ и Републике Српске, а не да нам је неко намеће", нагласио је Павић.

Он је закључио да је Дејтонски споразум донио мир у БиХ и уставно уређење у којем је Република Српска дефинисана на начин који треба да одговара свима у БиХ.

Извор: СРНА