latinica  ћирилица
20/11/2017 |  10:34 ⇒ 13:05 | Аутор: РТРС

На подручју Зворника све већи број предузетничких радњи (ВИДЕО)

У времену када је радно мјесто "мало богатство", на подручју Зворника све је већи број предузетничких радњи. Таква ситуација настављена је и у првих десет мјесеци ове године, с обзиром да је за 26 одсто више отворених него затворених радњи, односно основано је 111 предузетничких радњи, док су затворене 82.
Зворник - Фото: РТРС
ЗворникФото: РТРС

Захваљујући пројекту фондације Мозаик, дипломирани правник Тамара Јовић прије неколико мјесеци покренула је властити бизнис и основала друштво за пружање услуга чишћења и одржавања стамбено-пословних објеката.

"У суштини није толико било тешко кренути са послом што се тиче папирологије и бирократије. Тешко је, уствари, да сами преломите тренутак када одлучити да се нечим бавите. С обзиром да смо релативно младо предузеће, заиста сам задовољна послом", рекла је јовићева.

Прије девет мјесеци Тамарина суграђанка Пелка отворила је бутик што је, каже, био прави потез.Истиче да се може зарадити јер жене воле да купују. Битно је само, каже, радити оно што волиш, "с љубављу, тимски, да се посветиш послу који радиш, да га схватиш озбиљно да би опстао".

Ове године највише је отворено занатских и трговинских радњи. Градска управа предузетницима пружа низ погодности.

Милан Цвијетиновић, начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Зворник истиче да израђују рјешења о оснивању предузећа исти дан.

"Оснивање је бесплатно, без таксе, а првеа године пословања сви предузетници су ослобођени комуналне таксе", истакао је Цвијетиновић.

На подручју града Зворника послује 807 предузетничких радњи у којима је запослено више од 1.400 радника.