latinica  ћирилица
20/11/2017 |  10:43 ⇒ 13:00 | Аутор: РТРС

У центру Бијељине уклоњена два спорна паркинг мјеста (ВИДЕО)

У центру Бијељине уклоњена су два спорна паркинг мјеста због којих су пјешаци на обиљеженом пјешачком прелазу били тешко уочљиви. Из Одјељења за стамбено–комуналне послове најављено је да ће и друга спорна паркинг мјеста бити уклоњена и да ће у улицама, у којима има потребе за тим, бити исцртани нови пјешачки прелази.
У центру Бијељине уклоњена два спорна паркинг мјеста - Фото: РТРС
У центру Бијељине уклоњена два спорна паркинг мјестаФото: РТРС

Новом саобраћајном сигнализацијом уклоњено је паркинг мјесто у непосредној близини зграде Градске управе на којем су често била паркирана и већа возила, због чега возачи нису могле да виде пјешаке. О томе је Саобраћајна полиција надлежне комуналне службе обавијестила још прије двије године.

Укинуто је и једно паркинг мјесто у близини аутобуске станице, које је такође било постављено близу пјешачког прелаза јер Закон о безбједности саобраћаја дефинише да паркинг не смије бити на растојању мањем од пет метара у односу на пјешачки прелаз.

Несавјесни возачи паркирају се често тако да заклањају пјешачке прелазе што је довело и до неколико саобраћајних незгода. Због веће безбједности саобраћаја постављају се и нови пјешачки прелази.

"Обиљежен је један нови пјешачки прелаз у Улици Саве Ковачевића, јер смо имали захтјеве мјештана тог дијела града. Анализом се испоставило се да је захтјев потпуно оправдан јер смо утврдили", рекао је Немања Митрић, виши стручни сарадник за саобраћај Града Бијељина.

Радови на хоризонталној сигнализацији у граду почели су касно, тако да још нису завршени, иако је почела зимска сезона.

Најављено је да ће уз почетак рада нове основне школе у насељу Лединци, почетком наредне године, бити размотрена могућност да се у околним улицама направе и нови пјешачки прелази.