latinica  ћирилица
20/11/2017 |  12:23 ⇒ 17:19 | Аутор: РТРС

Тегелтија у Трнову - Састанак о улагањима у ову општину

Пројект изградње фискултурне сале у склопу Основне школе "Свети Сава" у Трнову, вриједан 100.000 евра, који треба да буде реализован донацијом Владе Србије, био је у фокусу данашњег састанка министра финансија Републике Српске Зорана Тегелтије и начелника ове општине Драгомира Гаговића.
Трново, Тегелтија и Гаговић - састанак - Фото: СРНА
Трново, Тегелтија и Гаговић - састанакФото: СРНА

Тегелтија је изразио очекивање да ће идуће седмице доћи до потписивања споразума када је ријеч о реализацији пројекта изградње фискултурне сале у Трнову, те да ће дјеца у новој школској години већ бити у могућности да је користе. Он је истакао да је интерес Владе Републике Српске да се Трново у туристичком смислу отвори према Јахорини.

"Сматрамо да је то можда и највећи привредни потенцијал општине Трново - да се инфраструктурно понуди инвеститорима који су заинтересовани да граде и на самој Јахорини. Током сусрета било је ријечи и о техничком питању које треба исправити, с обзиром да Трново нема тренутно ниједну пословну банку", напоменуо је министар.

Додао је да ће Влада Српске настојати да помогне општини Трново, да је данас дошао у прву посјету новоизабраном начелнику Гаговићу, те нагласио да ће током наредних посјета предсједника Републике Српске Милорада Додика и Владе Жељке Цвијановић бити пуно јаснија слика када је ријеч о плановима за 2018. годину.

Начелник Трнова Драгомир Гаговић рекао је министра упознао о стању у овој локалној заједници када је ријеч о буџету за текућу и за 2018. годину.

"Министар је обећао да ће Влада почетком идуће године донирати 200.000 КМ за реконструкцију Трга Срђана Кнежевића и обнову парохијског дома са 50.000 КМ, што ће много значити за становнике Трнова јер немамо ниједног објекта у који се може примити више од 50 људи за било какву свечаност", навео је Гаговић.

Када је ријеч о буџету општине Трново, Гаговић је напоменуо да је ријеч о изузетно сиромашној локалној заједници, те да ће овогодишњи буџет бити остварен у износу од 85 одсто од планираног.

"За наредну годину предвидјели смо да буџет износи 1,75 милиона КМ, чиме ће бити за пет одсто већи од пројектованог за ову годиину", рекао је Гаговић.

Истакао је да ова локална заједница планира у наредној години да отвори нове погоне рјешавањем питања погона "Фамоса", који је у потпуности уништен током рата и који је у фази продаје.

Извор: СРНА