latinica  ћирилица
20/11/2017 |  19:16 ⇒ 19:20 | Аутор: РТРС

Руска подршка повећању српског наталитета

Руски министар за рад и социјалну заштиту Максим Топилин је, у разговору са премијером Србије Аном Брнабић, обећао да ће пружити сву могућу подршку ресорним министарствима Србије која се баве темом наталитета.
Бебе (илустрација) -
Бебе (илустрација)

На састанку у Београду посебна пажња је посвећена теми демографије и позитивним искуствима која су дали програми за повећање наталитета у Русији, која би за Србију били изузетно значајни.

Брнабићева и Топилин су разговарали о заједничком пројекту Србије и Русије у области социјалне заштите, наставку сарадње у областима пензионог осигурања и бриге према особама са инвалидитетом, саопштено је из Владе Србије.

Договорено је да буде настављен рад на припреми споразума о социјалној заштити између Србије и Руске Федерације, који би требало да буде потписан до краја године.

Брнабићева је нагласила да је овај споразум изузетно значајан, имајући у виду велики број грађана Србије радно ангажованих у Руској Федерацији.

Брнабићева и Топилин договорили су интензивирање сарадње ресорних министарстава и наставак рада на свим пројектима који су у интересу обје државе.

Извор: СРНА