latinica  ћирилица
20/11/2017 |  22:55 | Аутор: РТРС

Патријарх Кирил: Човјечанству се ближи крај, пазите шта радите

Руски патријарх Кирил позвао је политичаре и грађане да се уједине и да не теже ка револуционарним промјенама јер, како је поручио, мора неко бити слијеп па да не примијети да се ближе страшни тренуци у историји записани у Откривењу Јовановом, пренијели су руски медији.
Патријарх Кирил (фото:Sputnik/ Sergey Pyatakov) -
Патријарх Кирил (фото:Sputnik/ Sergey Pyatakov)

Патријарх Кирил је у говору одржаном у Саборној цркви у Москви поручио и да многи представници модерне руске интелигенције понављају грешке својих претходника које су, како је навео, увеле земље у катастрофалне револуционарне догађаје почетком 20. вијека.

Како наводи РТ, патријарх је нагласио да од поступака свих људи зависи када ће тачно наступити крај и позвао људе да схвате какву одговорност имају пред Русијом и читавим човјечанством, те да зауставе "кретање ка дну амбиса историје".

Упозорио је да човјечанство данас улази у критичан период тока људске цивилизације и да му се ближи крај.

- Морате бити слијепи па да не примијетите како се ближе страшни тренуци у историји о којима је апостол и јеванђелиста Јован говорио у Откривењу Јовановом - навео је патријарх, преноси Интерфакс.

Данас је погрешно вријеме, упозорио је патријарх Кирил, да се "гађа брод људских страсти јер је већ исувише негативних утицаја присутно у духовним животима људи".

Извор: Танјуг