latinica  ћирилица
21/11/2017 |  17:38 | Аутор: РТРС

Китаровићева разочарана радом владине комисије за "Агрокор"

Предсједник Хрватске Колинда Грабар Китаровић изјавила је данас да је разочарана радом владине комисије за "Агрокор" и да вјерује да ће престати да дјелује сада када је правоснажна оптужница против Ивице Тодорића и осталих у афери у вези са овим концерном.
Колинда Грабар Китаровић - Фото: АП
Колинда Грабар КитаровићФото: АП

Она каже да је очекивала више одговора од Комисије и да је разочарана њеним досадашњим радом.

"Очекивала сам да ће бити озбиљнији и да ће бити мање политизовања. Уколико буде наставила са радом, комисија мора бити усмјерена, прије свега, на утврђивање истине о `Агрокору`, а не на политизовање, пребацивање кривице и слично", рекла је Китаровићева новинарима.

Она истиче да сви желе да знају што се дешавало у "Агрокору" и да се утврди одговорност.

"Чињеница је да подизањем ове правоснажне оптужнице по закону престаје рад комисије. Упозоравала сам на то да се закон може промијенити и Хрватски сабор је донио одлуку у том смислу", рекла је Китаровићева.

Она је навела да је увијек подржавала рад свих државних институција да се расвијетли стање у "Агрокору" и утврди одговорност.

Китаровићева сматра да би се из свега морала извући лекција да се такве ствари више не би понављале, додајући да су за то потребна законска рјешења која очекује од Хрватског сабора.

"Прије свега ту је ријеч о правосудном процесу и очекујемо да правосуђе одигра примарну улогу, међутим Хрватски сабор и сам може поставити одређене параметре", рекла је Китаровићева.

Извор: СРНА