latinica  ћирилица
21/11/2017 |  17:40 ⇒ 22/11/2017 | 08:24 | Аутор: РТРС

У току реализација програма асфалтирања путева у Станарима (ВИДЕО)

Дионица пута према селу Рашковци у општини Станари, коју осим мјештана користи и рудник, биће асфалтирана наредне године. До тада, надлежни из општине Станари и рудника поручују да ће наставити да је одржавају.
Станари - пут - Фото: РТРС
Станари - путФото: РТРС

На лоше стање пута указују мјештани, незадовољни што проблем траје предуго.

Од центра Станара до села Рашковци дио пута, осим мјештана, користе и камиони и машине из рудника. Дионицу користи више од 50 домаћинстава, а свакодневно 35 дјеце иде у школу, па су родитељи принуђени да их возе јер око 500 метара без асфалта није за пјешачења.

- Ово је неиздрживо. Љети је прашина, у вријеме киша блато. Сваки пут морам прати ауто, а у питању је свега три километра пута од Станара до Рашковаца и засеока Тодорићи - каже мјештанин Рашковаца Свјетлан Тодорић.

У Руднику кажу да су дио пута од општинске зграде до скретања за Рашковце раније асфалтирали, а да дионицу на коју указују мјештани одржавају, насипају и равнају. У вријеме киша стање се погорша.

- Рудник ће наставити с одржавањем овога пута и заједно са надлежнима из општине Станари пронаћи начин како да се ријеши и ова дионица - каже Боре Ковачевић, технички руководилац производње у ЕФТ Руднику.

Спорни дио пута, као најкраћи до села, користе и мјештани Цвртковаца. Кажу да су увјерени да ће бити разумијевања за њихове потребе, али би, ипак, да све убрзају.

Рјешење овог проблема доћи ће на ред већ идуће године, поручују из општине Станари. Тренутно су, по захтјеву мјештана, приоритет двије краће дионице у Рашковцима. Идуће године биће завршена и дионица према Цвртковцима, што је само дио програма асфалтирања путева у најмлађој општини Српске.