latinica  ћирилица
21/11/2017 |  19:10 | Аутор: РТРС

Тодорић најављује оцјену уставности лекс "Агрокора"

Оснивач "Агрокора" Ивица Тодорић најавио је данас да ће ове седмице поднијети Уставном суду Хрватске приједлог за оцјену уставности лекс "Агрокора", поручивши хрватском премијеру Андреју Пленковићу да свјесно уништава овај концерн.
Агрокор (Фото: progressive.com.hr) -
Агрокор (Фото: progressive.com.hr)

"Лекс `Агрокор` је дубоко неуставан, као и радње повјереника хрватске Владе Анте Рамљака, које су не само штетне за концерн већ и за Хрватску и њену привреду и буџет", написао је Тодорић на свом блогу.

Он тврди да је хрватска привреда, због неуставног лекс "Агрокора" изгубило синергијске потенцијале и тржишта која је са својим тимом градио деценијама.

"Три сусједне, пријатељске земље - Србија, БиХ и Словенија одбиле су да признају лекс `Агрокор` који је донијела Хрватска. Штете за `Агрокор`, али и Хрватску, већ се мјере у милијардама", навео је Тодорић.

Он је оптужио Пленковића да сваки дан прича о "Агрокору", а свјесно га уништава, преносе хрватски медији.

"Лекс `Агрокор` је штетан за све оне који имају легитимне интересе за успјех `Агрокора` - власника, инвеститоре, раднике, добављаче, хрватску државу, као и земље у региону у којима `Агрокор` има своје фабрике. Дешава се пљачка и урушавање система, а од почетка је јасно да ће овај закон произвести несагледиве посљедице", навео је Тодорић.

Он истиче да је "Агрокор" у тржишта, синергије, развој нових технологија, индустрија, компанија, утрошио милијарде евра и то скупим финансирањима.

"Створили смо нове вриједности, отворили хиљаде радних мјеста, постали интернационално конкурентни. Све то преко ноћи уништава корумпирана држава којом управљају лобисти, савјетници и стрвинарски фондови", навео је Тодорић.

Хрватско правосуђе терети Тодорића за милионске проневјере у "Агрокору".

Извор: СРНА