latinica  ћирилица
22/11/2017 |  14:50 ⇒ 14:52 | Аутор: РТРС

Лукач - Кравчик: Развијати сарадњу

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и амбасадор Пољске у БиХ Анџеј Кравчик оцијенили су на данашњем састанку у Бањалуци да је потребно развијати сарадњу МУП-а Српске и Пољске, те исказали обострану спремност за успостављање билатералне сарадње у наредном периоду.
Бањалука, Лукач - Кравчик - Фото: СРНА
Бањалука, Лукач - КравчикФото: СРНА

Амбасадор Кравчик исказао је интересовање за политичку ситуацију у Републици Српској и БиХ, при чему је министар Лукач истакао да је политичка ситуација задовољавајућа и стабилна, те да Влада Републике Српске редовно извршава своје обавезе, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Лукач је упознао Кравчика о организационој структури МУП-а Републике Српске, али и структури безбједносних агенција на нивоу БиХ.

Министар унутрашњих послова Српске упознао је амбасадора Пољске у БиХ и о новинама које су уведене у систем АФИС, као и значају рада Министарства на достављању података у базе овог система, али и предностима њиховог кориштења у раду полицијских агенција.

Говорећи о активностима и истрагама које МУП Републике Српске спроводи на нивоу регионалне и међународне сарадње, Лукач се осврнуо и на сарадњу са Европолом.

У саопштењу се наводи да се почетком наредне године очекује реализација Споразума о упућивању официра за везу у Европол, као и успостављању заједничке контакт тачке у Министарству безбједности БиХ.

Извор: СРНА