latinica  ћирилица
23/11/2017 |  10:22 ⇒ 10:28 | Аутор: РТРС

Ученици упознати о ризицима коришћења друштвене мреже

Припадници Полицијске управе Бањалука и Управе за полицијску подршку Министарства унутрашњих послова Републике Српске одржали су за 60 ученика Основне школе "Бранко Радичевић" у Бањалуци предавање о безбједносним ризицима коришћења друштвених мрежа и о начину реаговања на сексуално узнемиравање.
Дјеца све више зависна од технологије - Фото: Screenshot
Дјеца све више зависна од технологијеФото: Screenshot

Осим ученика, јучерашњм предавању у школским просторијама присуствовали су наставници с циљем спречавања и сузбијања малољетничке делинквенције и других асоцијалних понашања, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Ученицима је скренута пажња на опасности неправилног употребљавања друштвене мреже, а указано им је и на који начин да правилно користе "Фејсбук" и заштите свој профил да не би дошло до одређених негативности и злоупотреба од других лица.

Посебна пажња посвећена је предавањима на који начин да се дјеца заштите и како да поступе у евентуалним случајевима сексуалног узнемиравања и шта се подразумијева под сексуалним узнемиравањем и насиљем.

Ученици су на њима прилагођен начин упознати о радњама које чине обиљежја кривичних дјела и прекршаја, као и на њихову одговорност и одговорност родитеља и законом предвиђене санкције.

Извор: Срна