latinica  ћирилица
23/11/2017 |  16:26 ⇒ 18:38 | Аутор: РТРС

Шамац- Подстицајима до већег запошљавања (ВИДЕО)

У циљу подршке развоју привреде и запошљавању, Општина Шамац ове године је из буџета издвојила 50.000 КМ подстицаја за мале привреднике.
Шамац - запошљавање - Фото: РТРС
Шамац - запошљавањеФото: РТРС

Захваљујући томе, 26 радника са евиденције Бироа рада добило је посао.

Танацковићи су почели да производе коре за пите прије седам мјесеци и убрзо увидјели да се потражња за њиховим производима свакодневно повећава. Запошљавају пет радника, а захваљујући подршци општине од 5.000 марака, планирају осавремењавање и проширење производње.

Златан Дујић, из ЗР "Танацковић", каже да им ова подршка много значи, те да ће им помоћи да покушају да прошире производњу и да наставе континуитет рада.

Право на субвенције за запошљавање најмање троје нових радника са евиденције Бироа рада остварило је још 10 малих привредника и занатлија.

Миланка Петковић, из ЗУ "Петковић", рекла је да су до сада запослили шест особа, с тим што је четворо са Бироа, а двоје је прешло код њих из радног односа. Нагласила је да планирају да прошире посао и да запошљавају нове раднике.

- Овдје су у питању производне, занатске и услужне дјелатности за запошљавање три и више, односно пет и више радника и набавка нових машина за производне намјене на подручју општине - рекао је Ђорђе Милићевић, начелник општине Шамац.

За овај вид подршке запошљавању општина Шамац обезбиједила је 50.000 КМ. Прилику за добијање субвенција за запошљавање нових радника имају мали привредници и занатлије који до сада нису били корисници такве врсте помоћи, а конкурс је отворен до краја године.