latinica  ћирилица
23/11/2017 |  16:34 ⇒ 16:37 | Аутор: РТРС

Реал "загризао" за Икардија иако има клаузулу од 110 милиона евра

Италијански фудбалски клуб Интер намјерава да ускоро обнови уговор са капитеном Мауром Икардијем послије великог интересовања, прије свих Реал Мадрида, преноси Калчомеркато.
Мауро Икарди - Фото: AP
Мауро ИкардиФото: AP

Аргентинском голгетеру сарадња са "нероазурима" истиче 30. јула 2021. године, али је постојећа клаузула од 110 милиона евра, према процјени челника миланског клуба, мала у односу на игре које пружа ове сезоне, посебно јер су љетос остварени велики трансфери попут Нејмаровог за 222 милиона евра и Килијана Мбапеа за 180 милиона у ПСЖ, као и Усмана Дембелеа за 105 милиона у Барселону.

Занимљиво је да је Икарди прошле и 2015. године обнављао уговор са Интером, а тренутно је најплаћенији у тиму са 4,5 милиона евра и то без великих бонуса који му слиједе за добар учинак на терену.

Икарди је недавно изјавио да је срећан у Интеру, али гласине о интересовању Реала натјерале су руководство троструког првака Европе да предузме мјере да га задржи.

Икарди је и ове сезоне јако продуктиван, са 13 голова у Серији А други је стријелац првенства, иза нападача Лација Ћира Имобилеа.

Извор: Блиц, Танјуг